Jadrotours

BEČ i Rembrandt

Polasci: Polasci: 25.10. i 16.11.24.

1. DAN

Polazak autobusa iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Mogućnost polaska s Vrata Jadrana SJEVER uz prethodnu najavu.

Mogućnost besplatnog  povratnog transfera iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Okreti (benzinska postaja Shell) u 05:15 sati te iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati.

Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju (Postojna, Ljubljana, Maribor) i Austriju (Graz, Wiener Neustadt) s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Beč u popodnevnim satima. Smještaj u hotelu s 3/4* u Beču. Odlazak podzemnom željeznicom do centra grada s pratiteljem putovanja. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje s gradom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN  

Nakon doručka polazak autobusom na panoramsko-pješački razgled uz vođenje lokalnog vodiča: Belvedere, Karlskirche, Ringstrasse, Opera, Hofburg, Parlament, spomenik Mariji Tereziji, Votivkirche, Prater, Hundertwasserhaus.... Nakon panoramskog razgleda autobusom slijedi šetnja do katedrale Sv. Stjepana, trgova Graben i Michaelerplatz, carske palače Hofburg i trga Marije Terezije s Prirodoslovnim i muzejom Povijesti umjetnosti, Rathausa.U popodnevnim satima preporučamo posjet izložbi djela Rembrandta i van Hoogstratena. Po prvi put, legendarni umjetnik Rembrandt Harmensz van Rijn i njegova djela predstavljena su iz perspektive njegova istaknutog učenika Samuela van Hoogstratena, koji je postigao veliki uspjeh na habsburškom dvoru. Hoogstraten je prilagodio i dalje razvio Rembrandtov opus, njegove teme, njegove sofisticirane kompozicije i slikarske tehnike. U središtu pozornosti je snažan učinak boje i zapanjujuće iluzionističke tehnike kojima su Rembrandt i Hoogstraten mogli fascinirati nekada i sada. Preporučamo kupovinu ulaznica na sljedećem linku: https://shop.khm.at/en/tickets/rembrandt Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN 

Doručak. Naš izlet u Beču završit ćemo posjetom čuvenom dvorcu Schönbrunn, ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca gdje možete posjetiti carske odaje koje svojim sjajem odaju način života jedne od najmoćnijih europskih dinastija i na svakom koraku pokazuju veze naše zemlje s bivšim gospodarom. Po završenom obilasku odaja ostaje nam nešto vremena za šetnju do impozantnog slavoluka Gloriette, za posjet kolekciji carskih kočija ili odmor u zelenilu botaničkog vrta. U rano popodne krećemo prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor stižemo u Rijeku u večernjim satima.

POLAZAK 25.10.24. - FIRST MINUTE CIJENA DO 1.9.: 190€

REDOVNA CIJENA: 200€

***********************************************

POLAZAK 16.11.24. - FIRST MINUTE CIJENA DO 15.9.: 205€

REDOVNA CIJENA: 220€

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 4* u Beču, razglede prema programu, panoramsko-pješački razgled grada, usluge voditelja putovanja, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za dvorac Schönbrunn (Grand Tour) 32€; djeca do 6-18g: 23€  ulaznice za muzeje i ostale atrakcije; stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama.  

DOPLATE: obvezna doplata za boravišnu pristojbu: 2€ (po osobi/noć); doplata za jednokrevetnu sobu: 60€; putno zdravstveno osiguranje, osiguranje otkaza putovanja. Osiguranje otkaza putovanja. Doplata za sjedalo u prvom i drugom redu: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8: 15€

MOGUĆNOST PLAĆANJA: JEDNOKRATNO GOTOVINOM ILI NETBANKINGOM UZ POPUST OD 5%. VISA PREMIUM, DINERS, PBZ VISA, ERSTE  MASTER, ERSTE VISA DO 6 OBROKA (uz naplatu 5% manipulativnih troškova). SVIM OSTALIM KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO.

DODATNA VRIJEDNOST OVOG PUTOVANJA: 1 NAGRADNI BOD

Odgovorni organizatir: JADROTOURS