Jadrotours

STOCKHOLM "VENECIJA SJEVERA"

Polasci: Polasci: 16.08. | 13.09.2024.

1. DAN   ZAGREB – STOCKHOLM: PANORAMSKI RAZGLED AUTOBUSOM I STARI GRAD GAMLA STAN

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera informacija u 06.00 sati. Prijava na let Croatia airlinesa do Stockholma s polaskom u 08.00 sati. Dolazak u zračnu luku Arlanda Stockholm u 10.10 sati. Panoramski razgled Stockholma autobusom, grada slikovitog položaja na 14 otoka Baltičkog mora i jezera Mälaren,to je jedan od gradova koji zbog slikovitog položaja na vodi  zovu “Venecija sjevera”: Kraljevska palača - opera – Parlament - palače otmjenog šetališta Strandvagen – Dramsko kazalište - terasa gradske vijećnice . Smještaj u hotel i kraći odmor. U neposrednoj okolici hotela naći ćete veliki izbor cafea, restorana, i trgovina. Odlazak s voditeljem putovanja do starog grada Gamla Stan. Pješački razgled najstarijeg dijela Stockholma: trg Stortorget- dvorišta Kraljevske palače – crkva Storkyrkan – spomenik Svetom Juraju- otok Riddarholmen s otmjenim plemićkim palačama. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom Drottninggatan, kupovinu švedskih suvenira npr. drvenih konjića iz Dalarne ili staklenih predmeta.  U ovo doba godina dugi su sati dnevne svjetlosti  i možete maksimalno iskoristiti i večernje sate za otkrivanje gradskih znamenitosti. Povratak u hotel.  Noćenje.

2. DAN   STOCKHOLM: TRŽNICA SALUHALL I MUZEJI DJURGARDENA, ZELENOG SRCA GRADA

Doručak. Zajednički posjet zatvorenoj tržnici Saluhall, jednoj od najljepših palača podignutoj u stilu ciglaste gotike u Švedskoj. Bogatstvo ponude delikatesa, morskih specijaliteta, štandova s kolačima i raznim delicijama djeluje vrlo privlačno! Kratka pauza za kavu ili kušanje različitih vrsta hrane. Nastavak razgleda posjetom “zelenom srcu Stockholma” otoku Djurgarden s brojnim parkovima, Šetnja s voditeljem  uz Nordijski muzej, muzej grupe Abba, Vikinški muzej, veliki muzej na otvorenom Skansen,Vasa muzej ,galeriju Thielska I zabavni park Gröna Lund. Slobodno vrijeme za posjet muzejima, šetnju prekrasnim stazama za šetnju uz obalu za osobne programe. Noćenje.
 
3. DAN  STOCKHOLM: IZLET BRODOM OTOCI STOCKHOLMSKOG ARHIPELAGA I SLOBODNO VRIJEME

Doručak. Odlazak na fakultativni brodski izlet uz kanale i otoke stockholmskog arhipelaga.( prijava i doplata prilikom rezervacije putovanja.) Prekrasan položaj grada zvanog “Venecija sjevera” okruženog s oko  30.000 otoka i otočića od kojih je dio i na gradskom području može se doživjeti na brodskom izletu plovidbom ispod  mostova, I vožnjom kroz pravi vodeni labirint otoka I otočića koji okružuju Stockholm. Plovidba će Vam približit  švedsku prijestolnicu I njezine otoke na jedan drugi i zanimljiv način! Slobodno poslijepodne za dodatne posjete muzejima (Nacionalni muzej, prostorije Kraljevske palače, Nobelov muzej itd.), šetnju, kupovinu suvenira, posjet velikim robnim kućama i slično. Putnici koji to žele mogu uz upute voditelja iskoristiti slobodno vrijeme I za izlete u okolicu Stockholma (odlazak vlakom u Uppsallu ,izlet u dvorce Drottningholm ili Gripsholms Slot. Noćenje. 

4. DAN   STOCKHOLM-ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Transfer do zračne luke Arlanda kod Stockholma. Prijava na let Croatia airlinesa za Zagreb.  Odlazak aviona  u 11.00 sati. Dolazak u zračnu luku Zagreb u 13.25 sati.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

 

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 

16.08.2024. - GARANTIRANO - REDOVNA CIJENA: 675 €

 

13.09.2024. - GARANTIRANO - REDOVNA CIJENA: 680 €

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovima Croatia airlinesa na liniji Zagreb – Stockholm – Zagreb   s uključenim pristojbama zračnih luka
 • transfer autobusom od zračne luke Arlanda Stockholm do hotela  i natrag
 • panoramski razgled grada autobusom prilikom dolaska
 • sve razglede pješice I  javnim prijevozom  prema program putovanja
 • smještaj u hotelu Elite Palace 4 * u Stockholmu u  dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja sa skandinavskim  buffet doručkom
 • voditeljicu/voditelja putovanja s velikim iskustvom vođenja na skandinavskim turama
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • informativne cijene nekih ulaznica (mogu biti podložne promjeni): Vasa muzej 220 SEK, Skansen muzej na otvorenom 265 SEK, Nordijski muzej 170 SEK, Nacionalni muzej 160 SEK, ABBA muzej od 239 SEK. Preporučujemo rezervacije ulaznica on line 2.dan programa poslije 13 sati.  Kupovina ulaznica u nekim muzejima moguća je I na licu mjesta uz plaćanje kreditnom karticom. Za Vasa muzej I ABBA muzej svakako preporučujemo rezervaciju unaprijed.
 • Troškove  javnog prijevoza u Stockholmu: pojedinačna karta za metro 42 SEK
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

DOPLATE I POPUSTI:

Doplate:

 • doplata za jednokrevetnu sobu : 170  EUR
 • doplata za izlet brodom Otoci stockholmskog arhipelaga : 45 EUR po osobi (prijava I doplata prilikom rezervacije aranžmana )

Trokrevetne sobe:

 • Na ovom program moguća je rezervacija dvokrevetne sobe sobe s pomoćnim ležajem u hotelima uz popust od 5% na osnovnu cijenu aranžmana za osobu na pomoćnom ležaju.

INFORMACIJE:

Vaš hotel u Stockholmu I praktične informacije:

Hotel Elite Palace 4* na centralnom je  položaju u gradskoj četvrti Vasastan. Udobne sobe opremljene su sušilom za kosu, kuhalom za čaj i kavu i daskom za glačanje. U hotelu je Britanski pub i restoran. U okolici hotela dobra je ugostiteljska ponuda. Hotel ima i Spa/Wellness područje (plaća se ulaz) uz unutarnji bazen, saunu, jacuzzi i teretanu. Najbliža stanica metroa St. Eriksplan udaljena je 5 minuta pješice od hotela. Hotel servira bogati skandinavski buffet doručak.

Valuta u Švedskoj je švedska kruna (SEK). Iako je plaćanje u gotovini još uvijek ponegdje moguće, na većini mjesta plaćanje je gotovo isključivo kreditnim karticama!

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia airlines

OU 486

Zagreb

08:00

Stockholm

10:10

OU 487

Stockholm

11:00

Zagreb

13: 25

Težina prtljage: po osobi dozvoljen je 1 komad prtljage koja se predaje na šalteru maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu,unošenje tekućina u zrakoplov je ograničeno. Dozvoljen je jedan komad ručne prtljage po osobi maksimalne težine do 8 kg.

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ SPLITA. DUBROVNIKA, ZADRA ILI PULE

(raspoloživost i potvrda letova na upit )

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica ili mogućih  fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/ Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Rok za prijavu:  do 35 dana prije puta   

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 24

Opći uvjeti organizatora

M