Jadrotours

NORDKAP I SKANDINAVIJA

Polasci: 1.8.-14.8.24.

Vrijednost više: uključene ulaznice za  Nordkap,  muzej u Alti I Sapmi park u Laponiji!

1. DAN ZAGREB - NÜRNBERG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju , Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Nürnberg.  Razgled grada: gradske zidine - crkva Lorenzkirche - kuća Albrechta Dürera - Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za osobne programe. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN   NÜRNBERG – WEIMAR - ROSTOCK

Doručak. Odlazak iz hotela u Nürnbergu. Vožnja prema Tiringiji. Posjet Weimaru, jednom od kulturnih središta Njemačke, poznatom po Goetheu i Schilleru. Weimar je jedan od najposjećenijih gradova Njemačke, razgled grada:  glavni gradski trg -  Gradska vijećnica - spomenik Goetheu i Schilleru - dvor weimarskih vladara - kazalište, prvi Parlament njemačke republike – Goetheova kuća. Na glavnom trgu moći ćete isprobati poznate kobasice, ručati ili posjetiti neki od muzeja. Put se nastavlja prema području jezera Mecklenburg – Vorpommerna. Dolazak u veliku njemačku baltičku luku Rostock. Panoramska vožnja gradskim središtem luke koja je nekad bila važna za trgovinu sa Skandinavijom. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN ROSTOCK – BRODOM U DANSKU – MOST ÖRESUND – LUND - JÖNKOPING

Doručak. Ukrcaj na brod u luci Rostocka.  Plovidba Baltičkim morem prema najjužnijoj točki Danske, luci Gedser na  danskom otoku Falster. Naše putovanje Skandinavijom započinje vožnjom od otoka Falstera do najvećeg danskog otoka Sjellanda, otoci su međusobno povezani mostovima. Put nastavljamo jedinstvenim doživljajem: vožnjom preko mosta Öresund koji spaja Dansku i Švedsku preko morskog tjesnaca. Most je dugačak 7845 m, a pristupni je put tunel koji jednim dijelom ide ispod mora. Prijelazom mosta dolazimo u južnu Švedsku. I grad Lund koji je nekada bio jedno od najvećih vjerskih središta Skandinavije, a katedrala iz 12. stoljeća jedna je od najpoznatijih crkvi sjevera Europe u kojoj su krunjeni i rani vladari Sjevera. Danas je grad s poznatim uglednim sveučilištem. Posjet gradskom središtu i lijepom parku oko katedrale. Vožnja kroz predivne švedske krajolike započinje širokim poljima najjužnije švedske pokrajine Skane i nastavlja se prvim velikim crnogoričnim šumama i jezerima Smalanda. Dolazak na obale jezera Vättern, drugog najvećeg jezera Švedske.  Smještaj u hotel u Jönkopingu, najvećem gradu na obali jezera. Noćenje.

4. DAN   JÖNKOPING – STOCKHOLM - UPPSALA

Doručak. Nastavak puta uz obalu jezera i preko Nyköpinga prema Stockholmu. Vrlo duboki utisak ostavlju prirodne ljepote i ogromne dimenzije Švedske, jedne je od najvećih zemalja Europe. Dolazak u Stockholm. Posjet parku ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu na povijesno središte Stockholma. Razgled grada slikovitog položaja na 14 otoka Baltičkog mora i jezera Mälaren: stari grad Gamla Stan - Kraljevska palača – Katedrala - trg Stortorget – opera - otok Riddarholmen – Parlament – otmjeno šetalište Strandvagen. Slobodno vrijeme u središtu Stockholma. Kratka vožnja prema Uppsali, duhovnoj prijestolnici Švedske, sjedištu najstarijeg sveučilišta u Skandinaviji i rodnom gradu slavnog režisera Ingmara Bergmana. Razgledati ćemo povijesno središte s katedralom koja je 300 godina bila krunidbena crkva švedskih kraljeva, zgrade sveučilišta  i dvorcem Gustave Vase. Slavni režiser Ingmar Bergman tu je smjestio radnju svog slavnog filma „Fanny I Alexander”. Smještaj u hotel u Uppsali. Noćenje.

5. DAN   UPPSALLA – SUNDSVALL KAMENI GRAD – ŠVEDSKA VISOKA OBALA – UMEA – SKELLEFTEA

Doručak. Nastavak vožnje prema sjeveru. Posjet gradu Sundsvallu, poznatom kao „kameni grad“zbog otmjenih kamenih palača i trgova koje su gradili bogati trgovci i plemići sjevera. Put nastavljamo do „Visoke obale”. Ova je prirodna znamenitost pod zaštitom UNESCa, jedinstveni prirodni fenomen strmih granitnih stijena i stjenovitih otoka. U ovom dijelu Skandinavije najuočjiviji je proces uzdizanja tla nakon zadnjeg ledenog doba. Zaustaviti ćemo se u centru Visoke obale s predivnim pogledom na obalu i otoke koje povezuje jedan od najduljih visećih mostova Skandinavije. Posjet gradu Umea. “Grad breza“kako ga zovu sjedište je najsjevernieg švedskog  sveučilišta i nalazi se na utoku rijeke Umea u Botnijski zaljev. Smještaj u hotel u gradu zlata I bakra Skelleftea. Noćenje.

6. DAN   SKELLEFTEA – GAMMELSTAD CRKVENI GRAD – SJEVER FINSKE – SKIJALIŠTE LEVI

Doručak. Put se nastavlja do grada Lulea, glavnog grada provincije Norrbotten. Posjet crkvenom gradu Gammelstad s 450 malih drvenih kuća sagrađenih oko crkve kako bi se olakšao dolazak u crkvu stanovnicima udaljenih sjevernih krajeva koji su često kilometrima pješačili do prve crkve. Ova je znamenitost pod zaštitom UNESCa. Dolaskom do kraja Botnijskog zaljeva napuštamo obalnu cestu i krećemo u divlju rijetko naseljenu unutrašnjost i otkrivamo neodoljivu ljepotu dalekog sjevera. Ogromne rijeke bogate ribom s velikim brzacima i rijetkim ribičima, guste šume i prva stada sobova na našem putu prate nas do ulaska na područje sjevernog polarnog kruga. Tu se možete fotografirati uz znak ulaska u najsjeverniji dio europskog kontinenta! Smještaj u hotel u najpoznatijem finskom skijalištu Levi koje i u ljetnim mjesecima pruža brojne mogućnosti šetnje i uživanja u prirodnim ljepotama. Noćenje.                                                                                        

7. DAN LEVI – NORVEŠKA LAPONIJA - OTOK MAGEROYA - NORDKAP

Doručak. Prekrasni pejzaži, stada sobova na putu, neponovljivi osjećaj velike divljine - to je područje Laponije! Kroz veliku visoravan Finnmarksvidda i naselje norveških Samija Kautokeino dolazimo do Altafjorda. Alta je mjesto s najstarijim slikarijama na stijeni na sjeveru Europe koje su pod zaštitom Unesca (uključena ulaznica). Preko nacionalnog parka i divlje visoravni Sennaland dolazimo do otoka Mageroya koji je povezan tunelom ispod mora s kopnom. Vožnja kroz otok obrastao mahovinom i s brojnim malim jezercima do stijene Nordkapa. (uključena ulaznica za Nordkap centar ) U centru na stijeni nalazi se poštanski ured, kapelica, suvenirnica i panoramsko kino - no najveći je doživljaj naći se ispod simbola Nordkapa - zemaljske kugle (noći u to doba godine nema ili je jedva primjetna mala razlika u količini dnevne svjetlosti). Poseban je osjećaj kad između Vas i Sjevernog pola više nema čvrstog kopna - došli smo na najsjeverniju točku dalekog sjevera! Smještaj u hotel na otoku Mageroya. Noćenje.

8. DAN OTOK MAGEROYA – KARASJOK I SAPMI PARK– NAC. PARK PYHA LUOSTO

Doručak. Odlazak s otoka Mageroya. Vožnja uz obalu Olderfjorda uz plaže dalekog sjevera, te dalje uz obale  Porsangerfjorda, jednog od najvećih sjevernih norveških fjordova. Zaustavljanje u Karasjoku, središtu norveške Laponije I sjedištu parlamenta Sami naroda, podignutom u obliku šatora. Posjet Sapmi parku (uključena ulaznica) .Tu ćete moći vidjeti tipične nastambe i šatore Samija - naroda dalekog sjevera, doživjeti njihovu kulturu, tradiciju i naćin života. Povratak u Finsku. Posjet jezeru Inari, jednom od najvećih finskih jezera (poznatom iz križaljki). Veliko finsko jezero sa stotinama otočića i stijena vrlo je slikovito i okruženo nomadskim područjem uzgajivača stada sobova. Nastavak vožnje kroz romantične sjeverne krajolike i smještaj u tipični laponski hotel uslijed velikih prirodnih ljepota  nacionalnog parka Pyha - Luosto. Noćenje.

9. DAN NAC. PARK PYHA LUOSTO – ROVANIEMI I DJED BOŽIĆNJAK – OULU – FINSKA JEZERA

Doručak. Posjet selu djeda Božićnjaka, u blizini Rovaniemija koje se nalazi na crti sjevernog polarnog kruga. U poštanskom uredu možete poslati čestitke koje će doći na Božić, kupiti tipične suvenire, fotografirati se s Djedom Božićnjakom i njegovim pomoćnicima. Vožnju nastavljamo preko obližnjeg Rovaniemija, grada koji je gradio i slavni finski arhitekt Alvar Aalto I dalje prema obali Baltičkog mora. Posjet gradu Oulu sa slikovitom  tržnicom. Ulazimo u područje „zemlje tisuća jezera“. Prekrasni  krajolici ogromnih jezera, gustih šuma, drvenih kućica uz obale jezera i velikih rijeka ostavljaju duboki utisak na posjetioce. Smještaj u hotel na području velikih finskih jezera. Noćenje.

10. DAN   FINSKA JEZERA – HELSINKI – BRODOM U ŠVEDSKU

Doručak. Nastavak puta kroz područje jezera prema jugu. Dolazak u Helsinki. Razgled glavnog  grada Finske: trg Senata s luteranskom katedralom – tržnica - šetalište Esplanade – Parlament - sala Finlandia – Opera - Olimpijski stadion - spomenik Sibeliusu. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom, kupovinu suvenira na zanimljivoj tržnici ili predmeta finskog dizajna i mode u glavnoj ulici. Ukrcaj na brod u Helsinkiju i smještaj u kabine. Veliki putnički brodovi koji plove Baltikom između Švedske i Finske nude niz sadržaja: brojne restorane, tax free trgovine, kockarnice, glazbu za ples. No najveća su atrakcije tisuće otoka  stockholmskog arhipelaga i njihove prirodne ljepote dok brod polako plovi među otocima. Noćenje u kabinama na brodu.

11. DAN   BROD - STOCKHOLM – VADSTENA - HELSINGBORG

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Stockholmu. Vožnja prema jugu Švedske do obale jezera Vättern. Jezero presjeca Götta kanal, jedinstveni građevinski poduhvat koji je povezao dvije švedske baltičke obale i omogućio promet vodenim putevima kroz unutrašnjost. Posjet prekrasnom mjestu hodočašća Vadstena, vezanom za sveticu zaštitnicu Švedske sv. Birgit i rane švedske kraljeve. Šetnja slikovitom  promenadom uz obalu jezera do crkve s relikvijama sv. Birgit i renesansnog dvorca Gustava Vase. Put se nastavlja preko područja Smalanda do regije Skane. Smještaj u hotel u Helsingborgu. Noćenje

12. DAN   HELSINGBORG – BROD – KOPENHAGEN – BROD - OTOK FEHMARN - LÜBECK

Doručak. Ukrcaj na brod u Helsingborgu i plovidba do danskog  grada Helsingora, poznatog po dvorcu Kronborg Slot gdje je Shakespeare smjestio radnju Hamleta. Posjet Kopenhagenu, najvećem gradu Skandinavije .Razgled grada autobusom: glavni trg s gradskom vijećnicom – Tivoli - dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta - vrt Kraljevske knjižnice - dvorac Amalienborg - Mramorna crkva - Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Putovanje Danskom nastavlja se preko otoka Sjaellanda, Falstera i Lollanda, međusobno povezanih mostovima i tunelima do luke Rödby. Ukrcaj na brod I plovidba prema trećem najvećem otoku Njemačke Fehmarnu. Iskrcaj s broda u luci Puttgarden. Posjet glavnom gradu otoka Fehmarna Burgu sa zanimljivim kućama u stilu sjevernonjemačke arhitekture. Otok je mostom povezan s kopnom. Smještaj u hotel u Lübecku. Noćenje.

13. DAN   LÜBECK - DRESDEN

Doručak. Lübeck je grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije - Holstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka - kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“  -  glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger - kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Vožnja prema Saskoj. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“ grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog: Semper Opera - katolička katedrala – dvorac - Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana - Zid saskih vladara - Protestantska katedrala - Bruhlska terasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

14. DAN   DRESDEN – PRAG - ZAGREB

Doručak. Vožnja prema Češkoj. Kraće zaustavljanje u središtu Praga, šetnja do povijesne jezgre i slobodno vrijeme za kavu, kupovinu suvenira ili posjet češkoj pivnici. Povratak vožnjom kroz Češku, Austriju i Sloveniju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

POLASCI

CIJENA

01.08. -14.08.2024. GARANTIRANI POLAZAK

 

LAST  MINUTE CIJENA 1.885 EUR

REDOVNA CIJENA:  1.985 EUR

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
 • razglede prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 12 noćenja s doručkom u hotelima 3/4*
 • 4 noćenja s doručkom u Njemačkoj u Nürnbergu, Rostocku,Lübecku i Dresdenu
 • 4 noćenja s doručkom u Švedskoj u Jönkopingu, Uppsalli, Skelleftei I Helsingborgu
 • 3 noćenja s doručkom u Finskoj u Leviju,Luostu i na finskim jezerima
 • 1 noćenje s doručkom u Norveškoj na otoku Magaroya u hotelu turističke kategorije
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom  na putničkom brodu na liniji Helsinki-Stockholm  
 • prijevoz dnevnim brodovima na linijama Rostock-Gedser, Helsingborg-Helsingor I Rödby-Puttgarden
 • pristojbu za prijelaz mosta Öresund
 • ulaznicu za Nordkap centar za posjetitelje
 • ulaznicu za muzej u Alti
 • ulaznicu za Sapmi park muzej culture Sami Naroda u Karasjoku
 • licenciranog turističkog pratitelja s velikim iskustvom vođenja velikih skandinavskih tura – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje i  troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplata:

 • doplata za jednokrevetnu sobu i jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu: 575 EUR
 • doplata za jednokrevetnu sobu i jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodu: 680 EUR
 • doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu po osobi: 50 EUR
 • doplata za večere u Skandinaviji (osam večera u skandinavskim hotelima i jedna večera na brodu,prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja, preporučujemo! ): 355 EUR

Popusti:

Mogućnost smještaja u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem u hotelima i u trokrevetnoj unutarnjoj kabini na brodu bez popusta.

Važno! Podaci potrebni kod rezervacije aranžmana:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  EUR 
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

Preporuka putovanja:

Ovo je putovanje je za Vas ako volite prekrasne prirodne ljepote, osjećaj divljine dalekog sjevera, stada sobova na putu, ako Vas zanima neobična kultura Sami naroda - nomadskih stanovnika dalekog Sjevera. Daleki sjever Europe u ljetnim je mjesecima magični doživljaj! Putovanje nije pogodno za putnike koji ne podnose duže vožnje autobusom ili koji očekuju samo posjete većim gradovima. Putovanje na Nordkapkultno je epsko putovanje,  jedna je od najdužih europskih tura uopće i vrlo jaki doživljaj prirodnih ljepota krajnjeg sjevera našeg kontinenta. Prije polaska na putovanje putnici će dobiti detaljne opširne upute o svim praktičnim detaljima i pripremama pred put. Preporučujemo doplatu za večere u Skandinaviji (doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja). Na dalekom sjeveru hoteli su često jedina mjesta gdje se može dobiti topli obrok.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/ Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Rok za prijavu: 45 dana prije puta   

Minimalni broj putnika: 35   Maksimalni broj putnika:40

Opći uvjeti organizatora

M