LONDON I BAJKOVITI JUG ENGLESKE

Polasci: Polasci: 15.09.; 31.10.2022.

1. DAN
ZAGREB – LONDON
let, noćenje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za London, a po dolasku u London slijedi organizirani prijevoz do hotela, po dolasku smještaj u hotel u središtu Londona. Nakon kraćeg predaha, odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Picadilly Circus te slobodan ostatak večeri u Sohou, Covent Gardenu ili na Leicester Squareu, središtu noćnog života Londona. Slobodno vrijeme za večeru i osobne programe. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

*Napomena: satnica letova za svaki polazak navedena je niže u programu.

2. DAN
LONDON
doručak, noćenje

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja u razgled Londona; katedrala St. Paul´s i Tower of London - najstarije kraljevske rezidencije u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji. Kad s Tower Bridgea pogledate na desnu obalu rijeke, primijetit ćete velik broj suvremenih nebodera, od kojih su neki već postali prepoznatljivi na gradskim razglednicama. To je londonski City, sjedište burze i nekih od najvećih svjetskih kompanija. Pogled na City još je impresivniji s kupole obližnje katedrale St. Paul's, druge po veličini crkve na svijetu, nakon bazilike sv. Petra u Vatikanu. Preko Tower Bridgea prijeći ćemo na južnu obalu Temze i nastaviti do katedrale Southwark, Tate Modern i Shakespearovog kazališta Globe i London Eye. Prelaskom preko mosta Westminster vidjet ćemo Parlament i čuveni Big Ben, Downing Street gdje se nalazi službena rezidencija britanskog premijera. Prošetat ćemo po Whitehallu, gdje su smještena Vladina ministarstva, posjetit ćemo najveći londonski trg Trafalgar Square na kojem se nalazi Nacionalna galerija sa svjetski poznatim majstorima likovne umjetnosti te otići do kraljevske palače – Buckingham Palace, kraljevski park. St. James. Slobodno poslijepodne i večer. Predlažemo odlazak u čuveni muzej voštanih figura Madame Tussauds, najstariji muzej voštanih figura na svijetu. Za poslijepodnevne sate predlažemo šetnju poznatom trgovačkom ulicom Oxford Street, posjet robnoj kući Selfridges, robnom carstvu Harrod’s u Knightsbridgeu. Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

3. DAN
LONDON – (fakultativni izlet OXFORD - COTSWOLDS - BOURTON ON THE WATER - STRATFORD UPON AVON)
doručak, noćenje

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Londona ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u grofovije južne Engleske odnosno kroz pitoreskni engleski „countryside“. Smješten na jugoistoku Engleske, na obalama rijeka Cherwell i Temze, Oxford je dom najstarijeg sveučilišta na engleskom govornom području, a poznat je i kao 'city of dreaming spires' ili grad sanjivih tornjeva, što najbolje opisuje harmoniju arhitekture i tornjeva oxfordskih škola. Naime, dok se šećete gradskim ulicama i gledate sve te crkve, škole, zidine i kule imate dojam kao da ste u nekom filmu o vilenjacima i čarobnjacima. Posjetit ćemo jedan od koledža najstarijeg engleskog sveučilišta, Christ Church (koji je ujedno bio i poprište mnogih filmova, uključujući Harryja Pottera). Koledž je poznat po impresivnoj srednjovjekovnoj blagovaonici i najmanjoj gotičkoj katedrali u sklopu Sveučilišta Oxford. Prošetat ćemo i kroz uvijek živahnu i živopisnu viktorijansku tržnicu u gradu, a potom nastaviti vožnju prema Cotswoldsu, regiji koja se u Engleskoj izdvaja kao izvanredno slikovita i šarmantna, prekrasne prirode s dubokim šumovitim dolinama, blagim brežuljcima i romantičnim selima. Zaustavit ćemo se u jednom od najljepših engleskih sela, Bourton-on-the-Water. Prošetat ćemo uz predivne, zlatno obojane kamene kuće, poredane uzduž rječice Windrush koju premošćuju niski, elegantni mostići zbog čega mjestašce nazivaju „Malom Venecijom“. U nastavku dana odlazimo prema Stratfordu na rijeci Avon, jednom od najposjećenijih engleskih gradova – a koji je rodno mjesto Williama Shakespearea. S nešto više od 20.000 stanovnika Stratford bilježi više od 3 milijuna posjetitelja godišnje. Lijep i šarmantan gradić, Stratford je brižno uređen, prepun višestoljetnih građevina iz Shakespeareova doba. Ukoliko vrijeme dopusti, imat ćete priliku posjetiti i Shakespeareovu rodnu kuću u samom središtu Stratforda. Povratak u London. Noćenje.

4. DAN
LONDON – (fakultativni izlet BATH i STONEHENGE)
doručak, noćenje

Nakon doručka slobodan dan u Londonu ili predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u Bath i Stonehenge. Bath, grad u grofoviji Somerset na jugozapadu Engleske, nalazi se 156 km zapadno od Londona i 21 km jugoistočno od Bristola u dolini rijeke Avon. Grad se razvio oko jedinog prirodnog izvora termalne mineralne vode u Engleskoj, a zahvaljujući tome, još u vremenu rimske vlasti dobio je status poznatog lječilišta, Aquae Sulis. Nekoć omiljeno, elitno odredište bogate engleske aristokracije, Bath je danas jedan od najomiljenijih, najljepših i najuščuvanijih engleskih gradova. Danas se Bath nalazi na UNESCO-voj listi svjetske spomeničke baštine na koju je uvršten 1987.g. zbog svojeg jedinstvenog urbanizma i ljepote klasicističkih građevina, koje su iznimno skladno uklopljene među ostatke rimskog kupališta. Po dolasku posjetit ćemo glasovite Rimske terme (ulaznica uključena). Šetajući središtem grada, obilježenim veličanstvenim pročeljima aristokratskih kuća viktorijanske Engleske, zaustavit ćemo se u kući u kojoj je nekoliko godina živjela spisateljica Jane Austen. Slobodno vrijeme za ručak ili engleski popodnevni čaj u jednom od brojnih restorana uz rijeku Avon. Nastavak vožnje do najpoznatijeg pretpovijesnog spomenika Engleske, znamenite kamene građevine Stonehenge, i razgled lokaliteta s mističnim kamenim stupovima. Povratak u London u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. DAN
LONDON – ZAGREB
doručak, let

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke London Heathrow te prijava na izravan let za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.

Čet, 15. RUJ 2022 - Pon, 19. RUJ 2022
Trajanje: 5 dana
GARANTIRAN POLAZAK
2x odraslih
Vrsta smještaja: Dvokrevetna soba, min. 20 putnika, Hotel 3* Pogledajte više
Usluga: Noćenje s doručkom
Organizator: PALMA
Informacije o cijeni
CIJENA PO OSOBI
5.380
kn
5.180
kn
First minute
Pon, 31. LIS 2022 - Pet, 4. STU 2022
Trajanje: 5 dana
GARANTIRAN POLAZAK
2x odraslih
Vrsta smještaja: Dvokrevetna soba, min. 20 putnika, Hotel 3* Pogledajte više
Usluga: Noćenje s doručkom
Organizator: PALMA
Informacije o cijeni
CIJENA PO OSOBI
5.380
kn
5.180
kn
First minute
Cijena uključuje: 
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – London – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage   (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • povratni transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
  • 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Londonu u dvokrevetnim sobama
  • sve razglede prema programu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Doplate
- Doplata za jednokrevetnu sobu 1.990 kn
 

Izlet OXFORD - COTSWOLDS - BOURTON ON THE WATER - STRATFORD UPON AVON: 750 kn

  (uključena ulaznica za Christ Church College u Oxfordu i voditelj putovanja)

Izlet BATH i STONEHENGE: 990 kn

(uključen prijevoz autobusom, ulaznica za Rimske terme u Bathu, ulaznica za Stonehenge i voditelj putovanja)

               
Minimum prijavljenih za realizaciju izleta: 15 putnika. U slučaju manjeg broja putnika cijena je podložna promjeni.

 

- London Eye (panoramski kotač), cijena od: 250 kn odrasli, 220 kn djeca do 15 godina

- Madame Tussauds (svjetski poznati muzej voštanih figura), cijena od: 300 kn odrasli, 270 kn djeca do 15 godina

- Tower of London: cijena ulaznice od: 300 kn odrasli, 150 kn djeca do 16 godina, djeca do 5 godina besplatno, studenti i umirovljenici 250 kn

Napomena: Za sve navedene atrakcije potrebna je prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana. Navedene cijene ulaznica su iskazane na dan objave programa putovanja i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni u završnoj obavijesti o putovanju koju ćete primiti prije polaska

Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)

Javni prijevoz:

Predlažemo kupovinu Oyster Carda – vrijednosne kartice, koja omogućuje neograničene dnevne vožnje u 1. i 2. zoni, a koju ćemo koristiti tijekom boravka u Londonu s obzirom da su razgledi organizirani pješice i javnim prijevozom. Djeca mlađa od 11 godina voze se besplatno u pratnji odrasle osobe koja posjeduje valjanu kartu. Oyster Card potrebno je prisloniti na uređaj za registraciju,  na početku i na kraju vožnje.

- 350 kn odrasli

- 220 kn djeca 11-15 godina

Hotel u Londonu:

ROYAL NATIONAL HOTEL 3*

https://www.imperialhotels.co.uk/hotels/royal-national-hotel   

Hotel se nalazi u centru grada u neposrednoj blizini British Museuma i Oxford Streeta

RED LETENJA:

20.06. – 24.06.2022. – CROATIA AIRLINES

OU 490 ZAGREB LONDON 17:55 19:15

OU 491 LONDON ZAGREB 20:00 23:05

 

15.09. – 19.09.2022. – BRITISH AIRWAYS

BA 849 ZAGREB LONDON  13:15 14:50

BA 840 LONDON ZAGREB  15:05 18:30       

 

31.10. – 04.11.2022. – CROATIA AIRLINES

OU 490 ZAGREB LONDON 14:45 16:05

OU 491 LONDON ZAGREB 16:50 19:55

Opći uvjeti organizatora

P