Jadrotours

ŠVICARSKA JEZERA

Polasci: 24.8.-27.8.24.

Vrijednost više:  kombinirano putovanje autobusom i vlakovima, vožnja željjeznicom na vrh Pilatus,i večere u hotelima ! Mogućnost izleta željeznicom na Jungfraujoch,“Vrh Europe“.

1. DAN ZAGREB – KARLOVAC/RIJEKA – LUGANSKO JEZERO- LUGANO - SARNEN

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Moguć polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica uz obaveznu prijavu prilikom rezervacije putovanja. Polazak autobusa sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju  uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Ulazak u Švicarsku. Na Luganskom jezeru nalazi se najveći grad kantona Ticino – Lugano, „švicarski Monte Carlo“. Šetnja do glavnog trga i obale jezera, uz koje je prekrasni park Civico - jedan od ljepših gradskih parkova švicarskih gradova,a palače i vile uz obalu jezera daju gradu otmjeni izgled. Put se nastavlja kroz predivne alpske krajolike, pašnjake i idilična mala mjesta. Nastavak vožnje prema jezeru Sarnensee. Smještaj u hotel u Sarnenu, Večera. Noćenje.

2. DAN IZLET LUZERN, JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE  I ŽELJEZNICOM NA PILATUS

Doručak. Cjelodnevni izlet na kojem dolazimo do obale jezera Vierwaldstäter See. Jezero je poznato kao „ kolijevka Švicarske“ i vezano za priču o švicarskom narodnom junaku Wilhelmu Tellu. Izlet jednom od najstrmijih planinskih zupčanih željeznica na svijetu  do planinskog vrha Pilatus iznad jezera s prekrasnim panoramskim pogledom na planinske lance. S panoramskih terasa pruža se pogled na Luzern i jezero. Povratak gondolom uz divne švicarske krajolike. Posjet Luzernu, jednom od najljepših gradova Švicarske. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim otmjenim hotelima – palačama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz - gradska vijećnica – kulturni centar.  Luzern je jedan od najljepših gradova Švicarske i svakako će Vas očarati. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira i osobne programe. Povratak u hotel u Sarnenu. Večera. Noćenje. 

3. DAN IZLET INTERLAKEN (KLEINE SCHEIDEGG i JUNGFRAUJOCH „VRH EUROPE“ )

Doručak. Vožnja uz obale jezera Sarnensee, Lungerer i Brienzersee. Dolazak u Interlaken, poznato turističko središte u podnožju poznatog planinskog vrhunca Jungfraujoch. Ovo otmjeno mjesto imalo je veliku tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća. Fakultativni izlet (uz prijavu i doplatu doplatu prilikom rezervacije putovanja). Vožnja zupčanom željeznicom do prekrasnog planinskog područja Kleine Scheidegg, središta zimskih sportova s brojnim pješačkim stazama usred alpskih ljepota. Uključen ručak u restoranu. Vožnja  najvišom alpskom željeznicom Europe  na Jungfraujoch  „Top of Europe“. Spektakularni krajolici na 3.454 m visine, vječni snijeg i led, panoramske terase, ledena palača, vlakom kroz tunel usred ledenjaka neki su od nezaboravnih doživljaja ! Povratak željeznicom do Grindelwalda i nastavak vožnje autobusom do hotela u Sarnenu.  Večera. Noćenje.

4. DAN   SARNEN – LOCARNO - JEZERO LAGO MAGGIORE  -RIJEKA/KARLOVAC - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Sarnenu.  Vožnja do jezera Lago Maggiore gdje se nalazi „Zlatna obala jezera Švicarske“. Zaustavljanje u Locarnu. Razgledati ćemo povijesno središte ovog omiljenog turističkog mjesta: glavni trg Piazza Grande – Teatro Casino – Torre del Comune – obala jezera.  Okolica grada je okružena bujnom vegetacijom oleandera, palmi, smokava, maslina i badema. Nastavak puta vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Povratak  u Hrvatsku u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

POLAZAK

CIJENA

24.08.-27.08.2024. GARANTIRANO

 

 

FIRST MINUTE CIJENA: 785 EUR

REDOVNA CIJENA: 835 EUR

 CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3  noćenja s polupansionom (doručak i večera)  u hotelu  4* u Sarnenu
 • rezervaciju i prijevoz zupčanom željeznicom i gondolom na Pilatus
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplata:

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 140 EUR

Doplata za izlet na Kleine Scheidegg uz uključeni ručak, i rezervaciju i prijevoz željeznicom Jungfraujochbannen do „Vrha Europe“ (Top of Europe),rezervacija i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja-minimum 10 prijavljenih putnika: 210 EUR

Trokrevetne sobe:

Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR / 226,03 kn 
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  EUR / 150,69 kn
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza

Preporuka putovanja:

Ovo putovanje Švicarskom uključuje neka od najpoznatijih švicarskih jezera, spektakularne izlete željeznicom na Pilatus, kao i fakultativnu vožnju željeznicom do „vrha Europe“ Jungfraujocha do 3.454 m visine. Obzirom na snijeg na toj visini preporučujemo ponijeti zimsku odjeću i obuću.(vrh je pristupačan željeznicom, dolaze brojne grupe).Putovanje ne preporučujemo putnicima koji ne podnose visinske razlike ili imaju veće zdravstvene probleme. Vidici i pogledi na planinske vrhunce oduzimaju dah i ostaju u sjećanju godinama,a krajolici uz jezera s blagom klimom imaju prekrasne parkove i slikovite gradiće. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.  

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Standard kategorizacije hotela  se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/ Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Rok za prijavu: najkasnije do 45 dana prije puta

Minimalni broj putnika: 30   Maksimalni broj putnika:33

Opći uvjeti organizatora

M