Jadrotours

ŠVICARSKA ALPSKOM ŽELJEZNICOM BERNINA

Kombinirano putovanje autobusom i panoramskim željeznicama

Polasci: Polasci: 25.7. I 29.8.24.

Vrijednost više:  kombinirano putovanje autobusom i vlakom, uključen spektakularni vlak Bernina, izleti i večere u hotelima !

1. DAN ZAGREB – LIHTENŠTAJN (LIECHENSTEIN) - DAVOS

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nastavak  puta ulaskom u Švicarsku. Smještaj u hotel u Davosu, poznatom planinskom ljetovalištu i središtu zimskih sportova. Večera. Noćenje.

2. DAN DAVOS – PONTRESINA  -ALPSKA  ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – TIRANO – ST.MORITZ - DAVOS

Doručak. Vožnja kroz lijepe alpske predjele do  slikovitog gradića Pontresina koji leži na 1.820 m nadmorske visine. Ovdje su dolazili europski plemići u otmjene hotele tijekom svojih velikih tura (Grand Tour) Europom da bi uživali u planinskim krajolicima. Tu ćemo se ukrcati na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express. Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima   približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike I ostaviti duboki utisak slika prirode “kao s  razglednice”. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. To je jedna od najviših željezničkih pruga u Alpama koja prelazi visoke planinske prijevoje.  Iskrcaj s vlaka u talijanskom pograničnom gradiću Tirano.  Povratak autobusom do Davosa uz zaustavljanje elegantnom mondenom gradiću St.Moritz, poznatom mjestu susreta bogatih i slavnih, i jednom od najpoznatijih zimovališta europskog jet-seta. Povratak u Davos. Večera. Noćenje.

3. DAN DAVOS I IZLET VLAKOM U PLANINSKI SVIJET FILISURA

Doručak. Izlet starinskim turističkim vlakom koji vuče omiljena lokomotiva koju zovu „Krokodil“  kroz prekrasne krajolike Graubündena preko mostova, planinskih livada i romantičnih  krajolika i uz planinsku rijeku Landwasser. Planinski klanci  i doline, slapovi i nostalgični vlak poput putovanja vremeplovom u stara vremena obogatiti će doživljaj ovog izleta. Tradicionalna sela su među najbolje uščuvanim u Švicarskoj, ovdje još žive stari običaji i zanati. Tu je sniman prvi film u poznatoj i omiljenoj priči o Heidi! Povratak u Davos. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju kroz alpski gradić, posjete muzejima (muzej zimskih sportova, muzej Kirchner), kupovinu suvenira ili odlazak žičarom na jedno od planinskih izletišta u okolici. Davos je jedno od najvećih turističkih središta Švicarske na nadmorskoj visini od 1.560 metara i okružen je impozantnim planinskim vrhuncima. Večera. Noćenje.

4. DAN   DAVOS - CHUR - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Davosu. Vožnja do slikovitog starog grada Chur, centra kantona Graubünden.Ovdje se susreću stari trgovački putevi između Alpi i jezera Bodensee. Šetnja starim gradom do gradske vijećnice, katedrale i ckve sv. Martina. Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

POLASCI

CIJENA

25.07.-28.07.2024. GARANTIRANO

29.08.-01.09.2024. GARANTIRANO

REDOVNA CIJENA: 695 EUR

REDOVNA CIJENA: 695 EUR

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3  noćenja s polupansionom (doručak i večera)  u hotelu  3/4* u Davosu
 • rezervaciju i prijevoz alpskom željeznicom Bernina Express od Pontresine do Tirana
 • izlet i prijevoz planinskom starinskom željeznicom do Filisura
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplata:

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 115 EUR

Trokrevetne sobe:

Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR / 226,03 kn 
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  EUR / 150,69 kn
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza

Preporuka putovanja:

Putovanje Švicarskom alpskom željeznicom Bernina jedno je od  europskih putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovom putovanju omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovo putovanje uključuje i izlet  starinskim  vlakom do Filisura i do romantičnih planinskih krajolika vezanih za omiljenu pripovjetku o Heidi. Naš autobus ostavlja putnike na polaznoj željezničkoj stanici i čeka ih prilikom iskrcaja s vlaka na završnoj željezničkoj stanici. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.  Ukoliko Vas zanima program s dvije spektakularne alpske željeznice (Bernina i Glacier Express),preporučujemo program u trajanju od 5 dana: Švicarska alpskim željeznicama 13.06.-17.06. i 15.08.-19.08.2024.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Standard kategorizacije hotela  se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/ Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Rok za prijavu: najkasnije do 45 dana prije puto

Minimalni broj putnika: 35   Maksimalni broj putnika:45

Opći uvjeti organizatora

M