Jadrotours

ŠVICARSKA ALPSKIM ŽELJEZNICAMA

Polasci: 3.8.-7.8.24.

1. DAN   ZAGREB/RIJEKA - PLANINSKI PRIJEVOJ  SIMPLON - BRIG  -BLATTEN NATERS

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Moguć polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (obavezna prijava kod rezervacije putovanja). Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.

Dolazak u Švicarsku i vožnja najvećim kantonom Švicarske Wallis kroz lijepe planinske krajolike. Zaustavljanje na planinskom prijevoju Simplon gdje su vrhovi visine do 2.005 metara. Prekrasna panorama švicarskih Alpi pruža se pred posjetiteljima kao uvod u prirodne ljepote ove planinske zemlje bogate prirodnim ljepotama. Nakon odmora na prijevoju Simplon spuštamo se prema povijesnom gradiću Brig. Posjet povijesnom središtu.  U mjestu je barokna Stockalperpalast iz 17. stoljeća, a u okolici je najduži ledenjak Alpi Aletsch. Smještaj u hotel u Blatten Nattersu. Večera. Noćenje.

2. DAN   BLATTEN NATERS -TÄSCH – ŽELJEZNICA ZERMATT - TÄSCH – BLATTEN NATERS

Doručak. Vožnja do Täscha i izlet u Zermatt, ispod jedne od najslavnijih švicarskih planina Matterhorn, planinski vrh visok 4.478 metara postao je jedan od nacionalnih simbola Švicarske. Najljepši pogled na vrh Matterhorna je iz središta Zermatta. U mjestu  je planinarsko središte, jer je grandiozni svijet Walliser Alpi od 19. stoljeća privlačio englesku aristokraciju i planinare. Ovdje je Alpski muzej, a u glavnoj ćete ulici ovog ljupkog mjesta naći brojne suvenirnice i boutique. Zermatt je jedno od najpoznatijih turističkih mjesta švicarskih Alpi okruženo planinskim vrhuncima višim od 4.000 metara. Povratak vlakom do Täscha i dalje autobusom do hotela u Blatten Natersu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim alpskim mjestom ili odmor. Večera. Noćenje.

3. DAN  BLATTEN NATERS - ALPSKA ŽELJEZNICA GLACIER EXPRESS – CHUR - DAVOS

Doručak. Odlazak iz hotela u Blatten Natersu. Vožnja do Briga. Ukrcaj na alpsku željeznicu Glacier Express. Ruta ove panoramske željeznice otvorena je 1930. i ona vozi „srcem švicarskih Alpi“ preko 290  mostova i vijadukata, kroz brojne tunele, uz benediktinski samostan u Disentisu, divlji romantični klanac doline Rajne i gotovo filmske pejzaže. Vožnja prekrasnim alpskim predjelima, uz cvjetne livade i  „švicarski Grand Kanjon“, te prekrasne alspke vrhunce i prijevoje.  Iskrcaj s vlaka u slikovitom starom gradu Chur, centru kantona Graubünden. Vožnja do Davosa, poznatog planinskog ljetovališta i središta zimskih sportova. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN DAVOS – TIRANO  -ALPSKA  ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – PONTRESINA – ST. MORITZ - DAVOS

Doručak. Vožnja kroz lijepe alpske predjele do talijanskog pograničnog gradića Tirano. Tu ćemo se ukrcati na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express.  Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima   približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike I ostaviti duboki utisak slika prirode “kao s  razglednice”. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. To je jedna od najviših željezničkih pruga u Alpama koja prelazi visoke planinske prijevoje.  Iskrcaj s vlaka u slikovitom gradiću Pontresina koji leži na 1.820 m nadmorske visine. Ovdje su dolazili europski plemići u otmjene hotele tijekom svojih velikih tura (Grand Tour) Europom da bi uživali u planinskim krajolicima. Povratak autobusom do Davosa uz zaustavljanje elegantnom mondenom gradiću St.Moritz, poznatom mjestu susreta bogatih i slavnih, i jednom od najpoznatijih zimovališta europskog jet-seta Povratak u Davos. Večera. Noćenje.

5. DAN   DAVOS – LIHTENŠTAJN – VADUZ – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Davosu. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nastavak putovanja vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolzak u Hrvatsku u kasnim satima. Putovanje završava u Zagrebu., ukrcaj putnika na početku putovanja moguć je i u Karlovcu i na Vratima Jadrana, no u povratku jedina mogućnost iskrcaja je u Zagreb

 

POLAZAK

CIJENA

03.08.-07.08.2024. GARANTIRANO

 

 

FIRST MINUTE CIJENA: 1.075 EUR

REDOVNA CIJENA: 1.125 EUR

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3* u Blatten Natersu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2  noćenja s polupansionom (doručak i večera)  u hotelu  5*  u Davosu
 • rezervaciju I prijevoz alpskom željeznicom Bernina Express od Tirana do Pontresine
 • rezervaciju i prijevoz alpskom željeznicom Glacier Express od Briga do Chura
 • rezervaciju I prijevoz željeznicom od Täscha do Zermatta i natrag
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplata:

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 215  EUR

Trokrevetne sobe:

Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Napomena uz polazak iz Karlovca I Rijeke:

Ukrcaj putnika moguć je u polasku  u Zagrebu, Karlovcu i na Vratima Jadrana. (obavezna najava prilikom rezervacije putovanja za ukrcaj u Karlovcu i na Vratima Jadrana).Na povratku je moguć iskrcaj gisključivo u Zagrebu gdje putovanje završava.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  EUR
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza

Preporuka putovanja:

Putovanje Švicarskom alpskim željeznicama jedno je od velikih  europskih putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovom putovanju omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovo putovanje uključuje i vožnju svjetski poznatim alpskim željeznicama Bernina i Glacier Express, kao i izlet vlakom do Zermatta ispod planine Matterhorn, nacionalnog simbola Švicarske. Naš autobus ostavlja putnike na polaznoj željezničkoj stanici i čeka ih prilikom iskrcaja s vlaka na završnoj željezničkoj stanici. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Iako putovanje nije dugo po trajanju ono je jedno od  velikih  europskih putovanja. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Standard kategorizacije hotela  se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

 Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/ Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Rok za prijavu: najkasnije do 45 dana prije putovanja

Minimalni broj putnika: 35   Maksimalni broj putnika:45

Opći uvjeti organizatora

M