Jadrotours

ŠTAJERSKA

19.10.-20.10.24.

Polasci: 19.10.-20.10.24.

1. DAN Polazak autobusa iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Moguć polazak s Vrata Jadrana SJEVER uz prethodnu najavu.

Mogućnost besplatnog  povratnog transfera iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Okreti (benzinska postaja Shell) u 05:15 sati te iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati.

Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolaskom u Graz odlazimo na pješački razgled glavnog grada Štajerske: Burg sa dvostrukim spiralnim stubištem, kraljevsko-carska katedrala, mauzolej cara Ferdinanda II., isusovačka akademija i stara zgrada svuečilišta, Glockenspielplatz sa brojnim restoranima, otmjena ulica Herrengasse, palača Landhaus sa Štajerskom oružarnicom, glavni trg Hauptplatz s gradskom vijećnicom, Franjevački samostan, Muzej moderne umjetnosti Kunsthaus, Murinsel, Schlossberg… Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Preporučamo odlazak na panoramski vidikovac Schlossberg i posjete muzejima:  Oružarnica – jedan od najvećih muzeja oružja na svijetu, Muzej grada Graza, Kunsthaus... Odlazak do i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru i uživanje u noćnoj atmosferi grada. Noćenje.

2. DAN Nakon doručka krećemo prema sjevernoj Sloveniji i drugom najvećem gradu, Mariboru. Fakultativni posjet vinskom podrumu Vinag, jednom od najvećih i najstarijih klasičnih vinskih podruma u Europi koji se proteže oko 2km ispod centra grada. Povijest podruma bila je burna - preživio je mnoga povijesna razdoblja, promijenio nekoliko vlasnika, doživio bolja i lošija vremena; no na vrhuncu svoje moći Vinag je bio jedan od najvećih proizvođača i izvoznika vina bivše Jugoslavije. Razgled podruma s vodičem i degustacija 3 vina. Nakon mogućnosti za kupnju vina nastavljamo do najstarijeg grada Slovenije, Ptuja. Razgled grada: Dominikanski samostan na obali rijeke Drave, dvorac Ptuj smješten iznad grada, Slovenski trg s Orfejevim spomenikom – podignut za vrijeme rimske vladavine, gradskim tornjem iz 14st., crkvom Sv. Jurja, gradskim kazalištem i Kurentovom hišom  - muzej koji predstavlja zvončare regije, gradska tržnica, spomenik Sv. Florijanu, zaštitniku vatrogasaca, gradska vijećnica, Minoritski samostan Sv. Petra i Pavla, toranj Drava… Organizirani ručak. Slobodno vrijeme. U popodnevnim satima polazak prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor stižemo u Rijeku i Istru u večernjim satima.

CIJENA: 175€

Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, smještaj u Grazu u hotelu s 4* na bazi noćenja s doručkom dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, pješački razgled Graza, pješački razgled Ptuja, ručak u Ptuju, usluge voditelja putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: Stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama. Informativna cijena ulaznica: Štajerska oružarnica 12€; Kunsthaus Graz 12€; Uspinjača (jedan smjer) 3,5€, Ptuj dvorac 10€, Kurentova hiša 7€. (NAPOMENA: cijene ulaznica kao i redoslijed razgleda navedeni su informativno i mogu biti podložni promjenama).

DOPLATE: obvezna doplata za boravišnu pristojbu: 2€ (po osobi/noć), posjet vinariji s razgledom podruma i degustacijom 25€ (plaća se na licu mjesta), doplata za jednokrevetnu sobu: 40€; Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja. Doplata za sjedalo u prvom i drugom redu: 3, 4, 5, 6, 7 i 8: 15€

MOGUĆNOST PLAĆANJA: JEDNOKRATNO GOTOVINOM UZ POPUST OD 5%. VISA PREMIUM, DINERS, PBZ VISA, PBZ MAESTRO, ERSTE MAESTRO, ERSTE  MASTER, ERSTE VISA DO 6 OBROKA (uz naplatu 5% manipulativnih troškova). SVIM OSTALIM KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO.

DODATNA VRIJEDNOST OVOG PUTOVANJA: 1 NAGRADNI BOD

Odgovorni organizator: JADROTOURS d.o.o. Rijeka