Jadrotours

ŠKOTSKA

Polasci: 26.10.-2.11.24.

Kružna tura po Škotskoj uz Edinburgh, Glasgow, jezera, prirodne ljepote i škotski whisky

Vrijednost više: uključene večere u Škotskoj!

1. DAN  ZAGREB – WÜRZBURG - FRANKFURT

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 04:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Vožnja prema njemačkoj romantičnoj cesti. Posjet Würzburgu, slikovitom gradu na rijeci Majni okruženom vinogradima. Razgled povijesne jezgre: katedrala sv. Kiliana - mostovi na Majni – dvorac Residenz s vrtovima (izvana) - barokni dio grada. Nastavak vožnje i smještaj  u hotel na širem području Frankfurta. Noćenje.

2. DAN   FRANKFURT – DELFT - ROTTERDAM - BROD

Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku prema Nizozemskoj uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Delftu, najljepšem povijesnom gradu i prvoj prijestolnici Nizozemske. Prošetati ćemo do glavnoga trga s Gradskom vijećnicom i Novom crkvom s grobnicama nizozemskih vladara. Razgled grada nastavlja se šetnjom uz romantične kanale, riblju tržnicu, Staru crkvu i Prinsenhof, dvor Vilima Oranskog. Delft je rodni grad velikog slikara Vermeera, autora „Djevojke s bisernom naušnicom“, a brojni su gradski motivi Delfta na njegovim slikama. Vožnja prema luci Rotterdama. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Ugodna i ležerna plovidba prema Engleskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba. Večera na brodu moguća je uz doplatu prilikom rezervacije putovanja. Noćenje u kabinama na brodu.

3. DAN   BROD – HULL - LAKE DISTRICT – GRETNA GREEN - GLASGOW

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u sjevernoj engleskoj luci Hull. Vožnja kroz prekrasno područje Lake Districta, područje jezera na sjeveru Engleske koje su u 19. stoljeću engleski romantični pisci poput Williama Wordswortha, autora slavnih „Narcisa” učinili popularnim.  Na „granici “sa Škotskom posjetiti ćemo poznato pogranično mjesto Gretna Green gdje su bježali mladi parovi iz Engleske kako bi se vjenčali. Dolazak u Glasgow, razgled grada: trg George Square-sveučilišna četvrt - katedrala - Glasgow Cross, nekadašnja tržnica soli. Sveti Mungo kojem je posvećena katedrala podigao je ovdje prvu crkvu u 6. stoljeću, a poslije se od tog mjesta počeo širiti grad. Slobodno vrijeme u središtu najvećeg škotskog grada. Smještaj u hotel u okolici Glasgowa. Večera. Noćenje 

4. DAN   GLASGOW – LOCH LOMMOND -LOCH NESS – INVERNESS/AVIEMORE

Doručak. Vožnja do jednog od najljepših škotskih krajolika,područja nacionalnog parka Trossachs. Jezera okružena šumama, zemlja romantičnih novela i škotskih nacionalnih junaka Roba Roya i Williama Wallacea zvanog Braveheart, kojeg je Mel Gibson ovjekovječio u filmu „Hrabro srce”. Zaustavljanje uz obalu poznatog jezera Loch Lommond „kraljice škotskih jezera”. Vožnja uz obale jezera i dalje prema zapadnoj obali Škotske. Kroz planinsko područje Glen Cloe dolazimo do Fort Williama. Mjesto leži ispod najvišeg vrha Škotske i Velike Britanije Ben Nevisa visine 1344 m. Posjetiti ćemo „Neptunove stepenice”, osam ustava Kaledonijskog kanala koje se spuštaju s visine od 457 m i pri tom savladavaju visinsku razliku od 21m. Vožnja uz  najpoznatije jezero Škotske Loch Ness, omiljeni turistički cilj putnika koji traže popularno čudovište Nessie. Panoramska cesta vodi kroz lijepe planinske krajolike škotskog Higlandsa. Dolazak na područje Aviemore/Inverness omiljenih središta zimskih sportova. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN   INVERNESS/AVIEMORE – ŠKOTSKI WHISKY - EDINBURGH

Doručak. Vožnja kroz prekrasnu unutrašnjost Škotske uz slikovite planinske krajolike, jezera i rijeke, kao i tradicionalna naselja i gradiće. Posjet tradicionalnoj destileriji škotskog whiskija uz uključeno vođenje i probu. Dolazak u Edinburgh, prijestolnicu Škotske. Razgled grada: katedrala - Royal Mile – Castle - spomenik Walteru Scottu – Parlament – Holyroadhouse - glavna ulica Princess Street - Calton Hill - Charlotte Square - ulica George Street. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, kupovinu suvenira, posjete muzejima, posjet nekom od tipičnih pubova   ili osobne programe. Smještaj u hotel u okolici Edinburgha. Večera. Noćenje.

6. DAN   EDINBURGH – JEDBURGH – HULL - BROD

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema jugu. Zaustavljanje u povijesnom gradiću Jedburgh, nekad važnom graničnom gradu između Engleske i Škotske. Tu se nalazi veliki augustinski samostan izgrađen u 12. stoljeću po nalogu kralja Davida I, jedna od najboljih normanskih zgrada u Škotskoj. Kraljica Mary Škotska boravila je u manjem dvorcu u mjestu. Zaustavljanje na „granici“Engleske i Škotske uz pauzu za fotografiranje uz „granični kamen“ ( a uz malo sreće i kojeg raspjevanog Škota s gajdama u tradicionalnom kiltu!). Vožnja do Hulla i ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Večera na brodu moguća uz doplatu prilikom rezervacije putovanja. Noćenje u kabinama na brodu.

7. DAN BROD – ROTTERDAM – BONN - FRANKFURT

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Rotterdama u jutarnjim satima. Nastavak vožnje  prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Bonnu, nekad glavnom gradu Zapadne Njemačke smještenom na obali Rajne.Razgled grada:  stara gradska vijećnica – spomenik Beethovenu – elektorska palača – povijesna jezgra. Nastavak puta i dolazak u Frankfurt, kraći razgled gradskog središta:  trg Römer s povijesnim zgradama – Gradska vijećnica - crkva sv. Pavla - obala Majne. Smještaj u hotel na širem području Frankfurta. Noćenje.

8. DAN FRANKFURT – NÜRNBERG - ZAGREB 

Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche.  Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Nastavak puta prema Austriji i Sloveniji uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni voditelja  putovanja.

POLASCI

CIJENA

 

26.10.-02.11.2024.

 

 

FIRST  MINUTE CIJENA: 1.049 EUR

REDOVNA CIJENA: 1.089 EUR

 

 CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • razglede prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 5 noćenja u hotelima 3/4*:
 • 2 noćenja s buffet doručkom u Njemačkoj (šire područje Frankfurta)
 • 3 noćenja s polupansionom u Škotskoj škotski kuhani doručak I večera u 3 slijeda hoteli u okolici Glasgowa, okolici  Edinburgha i  u Invernessu/Aviemore
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 2 noćenja s buffet doručkom  na putničkim  brodovima na linijama Rotterdam-Hull I Hull-Rotterdam (večere na brodovima moguće uz doplatu prilikom rezervacije putovanja)
 • ulaznicu za posjet I vođenje u destileriji škotskog whiskyja
 • licenciranog turističkog pratitelja s iskustvom vođenja tura u Velikoj Britaniji - vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

 CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme osim onih izrijekom navedenih kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplata:

 • doplata za jednokrevetnu sobu I jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu: 299 EUR/2.252,81kn
 • doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu po osobi: 49 EUR /369,19 kn
 • doplata za dvije buffet večere na brodu (prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja): 75 EUR / 565,08 kn

Trokrevetne sobe/kabine:

Mogućnost smještaja u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem u hotelima i u trokrevetnoj unutarnjoj kabini na brodu moguća je bez popusta za treću osobu.

Podaci potrebni kod rezervacije aranžmana:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice .Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR / 226,03 kn 
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  EUR / 150,69 kn
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika,te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza

Preporuka putovanja:

Na ovom ćete putovanju upoznati  najveće škotske gradove Glasgow I Edinburgh koji privlače posjetitelje povijesnim spomenicima, velikim muzejima, odličnim mogućnostima shoppinga, pubovima I gastronomskom ponudom. Upoznati ćete I velike prirodne ljepote Škotske,  planinske krajeve, jezera, nacionalne parkove,slikovita naselja uz morsku obalu. Putovanje prema sjeveru Škotske jak je doživljaj velikih prirodnih ljepota. Na ovoj kružnoj turi do Škotske ćete doći brodom, a putem ćete upoznati i niz drugih gradova Njemačke I Nizozemske. Večere u škotskim hotelima uključene su u cijeni putovanja.

Praktične napomene:

Valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo da nabavite funte prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Valuta u Njemačkoj i Nizozemskoj je euro. Preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu. Naš autobus ide s grupom na brodove na turi i Vašu veću prtljagu možete ostaviti u prtljažniku autobusa, ukoliko to želite. Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše..Adaptere za električnu energiju koji su potrebni u Velikoj Britaniji možete kupiti na prvom putničkom brodu na turi u brodskoj trgovini ili na licu mjesta

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za putovanje u Veliku Britaniju državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/ Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Rok za prijavu: 45 dana prije puta 

Minimalni broj putnika: 35   Maksimalni broj putnika:40

Opći uvjeti organizatora

M