Jadrotours

OTOK VIS ~ SPLIT ~ VIS ~ KOMIŽA ~ BIŠEVO ~ MODRA ŠPILJA ~ TITOVA ŠPILJA

Polasci: Polasci: 19.9. i 26.9.24.

Program putovanja:

1. dan:  PULA/PAZIN/VRATA JADRANA  -SPLIT - VIS

Polazak iz Pule u 6,30h, iz Pazina u 7,10h. Mogućnost ukrcaja na Vratima Jadrana JUG. Udobna vožnja autoputom u smjeru Dalmacije uz zaustavljanja po potrebi. Po dolasku u Split slijedi razgled Splita s lokalnim vodičem. Ispričati će nam zanimljive priče o gradu i otkriti tajne koje se kriju u jednom od hrvatskih dragulja UNESCO-a, Dioklecianovoj palači. Slobodno vrijeme za ručak, kupnju suvenira, šetnju rivom ili uživanje u kavi. Okupljanje u dogovoreno vrijeme i polazak na trajekt koji kreće iz splitske luke u 18,30h/19,00h. Plovidba u trajanju od 2,20h. Dolazak u Vis oko 20,50/21,20h. Smještaj u hotel Issa 3* u Visu. Kasnija hotelska večera. Noćenje.

2. dan: KOMIŽA – BIŠEVO – MODRA ŠPILJA – UVALA PORAT - VIS

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet. Odlazimo do Komiže odakle krećemo na izlet brodom do otočića Biševo. U plovidbi ćemo vidijeti komišku luku, čuti zanimljive priče o ovom kraju i uživati predivnom pejzažu. Obilazak prirodne znamenitosti Modra špilja malim brodicama (ukoliko nije plima i vremenski uvjeti to budu dozvolili). Nakon posjete Modroj špilji nastavak plovidbe do do uvale Porat. Slobodno vrijeme za šetnju ili kupanje dok se sprema ručak. Fina tjestenina, tuna steak te kapari sa Palagruže! Po povratku u Komižu slijedi razgled Komiže, slobodno vrijeme za šetnju ali i kupnju lokalnih proizvoda kao npr rogača, limuna…  Povratak u Vis. Slobodno vrijeme do večere. Hotelska večera. Noćenje.

3. dan VIS - TITOVA ŠPILJA- DEGUSTACIJA LOKALNIH PROIZVODA - VIS

Doručak. Okupljanje u dogovreno vrijeme i odlazak u panoramsku vožnju autobusom po unutrašnjosti otoka, uživanje u lijepim pejzažima te vožnjom kroz vinograde. U mjestu Podšpilje skrećemo do Titove špilje. Za doći do špilje potrebno je prijeći 289 stepenica (lagano, nisu strme). Proći će se i pored bivšeg vojnog aerodroma kojeg su gradili englezi u 2. svjetskom ratu. Nakon špilje odlazak u posjet lokalnom OPG-u i degustaciju pogačica, narezaka i vina (lagani ručak). Povratak u Vis. Slobodno popodne za vlastite sadržaje i istraživanje Visa. Preporučamo odlazak do Viškog groblja na kojem je spomenik poznatoj pomorskoj bitci i drugi zanimljivi spomenici, šetnja slikovitim gradom Visom,  posjet muzeju ili jedno lijepo popodnevno kupanje. Možete i rezervirati jednu od mnoštva vojnih tura otokom koje se nude ili da iskoristite dan u Visu. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan  VIS - VRATA JADRANA/PAZIN/PULA

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro za šetnjicu te okupljanje u 11,00h kada odlazimo prema trajektnoj luci. Trajekt kreće u 12,00h. U 14,20h dolazak u Split. Iskrcaj sa broda te polazak prema Istri uz zaustavljanja po potrebi. Dolazak kući u večernjim satima.

CIJENA: 420€  

U cijenu je uključeno:

* prijevoz turističkim autobusom

* prijevoz trajektom na relaciji Split – Vis – Split

* smještaj u Visu u hotelu ISSA 3*  u dvokrevetnim sobama na bazi 3 polupansiona

* razgledi prema programu

* degustacija lokalnih specijaliteta i vina (lagani ručak)

* izlet brodom na otok Biševo s uključenim ručkom na brodu te animacijom

* vožnja brodicama i ulaznica u Modru špilju

* lokalni vodič za razgled Splita i otoka Visa

* check point Split (iskrcaj/ukrcaj putnika)

* licencirani voditelj putovanja, organizacija puta, jamčevina putovanja,pdv

 

U cijenu nije uključeno: piće za vrijeme obroka, sve što nije navedeno pod cijena uključuje!

 

Doplate: jednokrevetna soba: 45,00€

 

PREPORUČAMO da si svaki putnik napravi policu osiguranja od otkaza putovanja. Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate. Uplata se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet.

Napomene:

- minimum prijavljenih: 40 osoba; u slučaju manjeg broja prijavljenih  agencija zadržava pravo povećati cijenu izleta ili otkazati polazak

- za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica

- raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave.

- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu

- predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

-  Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te potvrdom rezervacije svi prijavljeni su  suglasni sa Općim uvjetima putovanja agencije organizatora izleta.

- polica jamčevine putovanja plaćeno je u Croatia Osiguranju.

- datum izrade programa: 27.06.2023

- fiksni tečaj: 1€=7,53450kn

 

Opći uvjeti organizatora

C