Jadrotours

KORZIKA I SARDINIJA

Polasci: 15.10.-22.10.24.

1. DAN                 Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 04:00 sati, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol u 04:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna najava prilikom rezervacije). Polazak sa Sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 06:30 sati. Putovanje preko Slovenije i Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Savonnu, talijansku luku na Ligurskom moru. Ovisno o vremenu dolaska moguće je kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Odlazak u luku i prijava za ukrcaj na brod za  Korziku. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Na brodu je  restoran i bar. Noćenje u kabinama na brodu.

2. DAN                 Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u luci Bastia na „vratima Korzike“. Nekad malo ribarsko selo danas je najvažnija luka otoka. Razgled grada: stara luka s visokim tipičnim kućama i uskim uličicama - trg Place St. Nicolas, omiljeno šetalište sa spomenikom najslavnijeg sina Korzike Napoleona Bonaparte - gradska vijećnica - crkva sv. Ivana Krstitelja, najveća crkva Korzike - četvrt Terra Vecchia sa starom lukom i Citadelom. Vožnja prema sjevernom poluotoku Cap Corse. Ovaj se poluotok u dužini od 40 km pruža prema sjeveru i dijelom je pod vinogradima. Poznata vina iz oblasti Patrimonio, kao i liker od limuna Cedratina cijenilo je još genoveško plemstvo. Na obroncima planinskog poluotoka raste mediteranska makija zvana Garigue, a na rijetko pristupačnim mjestima obale mala su slikovita ribarska sela. Posjetiti ćemo južni kraj poluotoka. Prošetati ćemo šarmantnim ribarskim gradićem Saint-Florent. Slikovita ribarska luka puna je ribljih restorana, slastičarnica i malih trgovina s lokalnim specijalitetima i suvenirima. Nastavak vožnje do područja „vrta Korzike“ regije Balagne. Smještaj u hotel na području Ile Rousse/Calvi. Večera. Noćenje.

3. DAN                 Doručak. Vožnja uz brdovitu sjeverozapadnu obalu Korzike. Uskoro započinje putovanje uz poznate ružičaste granitne stijene. UNESCO je zaljev Porta proglasio svjetskom prirodnom znamenitošću, a ime Calanche je korzikanski izraz za zaštićenu luku. Impresivne stijene mijenjaju nijanse ružičaste boje ovisno o dnevnoj svjetlosti u prekrasnom kontrastu prema bojama mora i neba. Putem nas prati miris Mediterana i makije ia vidjeti ćemo i  stabla kestena, a kesteni su stoljećima bili hrana Korzikanaca. Kestenovo brašno koristilo se za pripravljanje hrane, danas su odlične i poznate marmelade od kestena, različiti kolači i poznato pivo s kestenom, koje svakako trebate kušati, kao i palentu od kestena i kestenovu tortu. Dolazak u Ajaccio, glavni grad otoka. Stari dio grada Borgo, moderna trgovačka četvrt uz pješačku zonu, promenada uz luku i široki bulevari, uske uličice starog grada čine šarmantnu kulisu za šetnju, kavu ili kupovinu. U ovom je gradu sve u znaku Napoleona - od spomenika, trgova i ulica do suvenira! Razgled grada: Napoleonova rodna kuća - trg Place General de Gaulle – katedrala - gradska vijećnica - spomenik Napoleonu - trgovačka ulica generala Fescha - Cours Napoleon - luka. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje,

4. DAN                 Doručak. Danas se put nastavlja vožnjom  prema jugu Korzike. Pretpovijesno nalazište Filitosa pokazuje ostatke pretpovijesti Korzike s kiklopskim zidinama, nekadašnje ribarsko selo Propriano sada je turističko središte s lijepom plažom, a na obroncima iznad doline Rizzanesse slikovito je mjesto Sartene s viskom granitnim kućama. Dolazak u Bonifacio, najjužniji grad otoka. Grad je na slikovitom položaju na poluotoku na stijeni uz more i u starom gradu možemo doživjeti atmosferu genoveškog srednjeg vijeka. Ispod utvrde na stijeni smjestio se noviji dio grada s lukom, utvrdom Etentard, lukom za jahte i šetalištem na keju Comparetti. Mjesto je poznato po izradi koraljnog nakita. Ukrcaj na brod u poslijepodnevnim satima. Plovidba od oko sat vremena do luke Santa Teresa Gallura. Iskrcaj s broda na sjevernoj obali Sardinije poznatoj po dugim plažama i visokim stijenama. Mjesto Santa Teresa jedno je od najživljih turističkih mjesta otoka, s nekima od najljepših talijanskih plaža. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje,

5. DAN                 Doručak. Vožnja uz smaragdnu obalu čiji se granitni brežuljci stepenasto spuštaju prema moru. Nekad mjesta tradicionalnog ribarstva danas su mjesta uzgoja školjaka, a unutrašnjost je poznata po velikim šumama hrasta plutnjaka. Poznati talijanski arhitekti su šezdesetih godina dvadesetog stoljeća uredili ovaj luksuzni dio obale vezan za bogate i slavne. Posjet Porto Cervu, jednom od središta jet seta uređenom kao mediteransko selo. Slobodno vrijeme za šetnju ekskluzivnim ljetovalištem. Posjet Sassariju, drugom najvažnijem gradu Sardinije.  Šetnja gradskim središtem: katedrala - Piazza Mercato - fontana Rosello - Corso Vittorio Emanuele - Palača provincije. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Dolazak u Alghero, grad poznat po izradi koraljnog nakita. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN                 Doručak. Razgled povijesne jezgre Alghera: katedrala Santa Maria-Utvrda Maddalena i zidine-kuća obitelji Doria-ulica Principe Umberto. Stanovnici Alghera govore posebnim dijalektom sličnim katalonskom, a i nazivi ulica su dvojezični. Slobodno poslije podne za osobne programe,kupanje, šetnju, izlet brodom,opuštanje u hotelu i kupovinu suvenira. Večera. Noćenje.

7. DAN                 Doručak. Odlazak iz hotela. Posjet slikovitom gradiću Bosa, smještenom na rijeci Temo, jedinoj plovnoj rijeci Sardinije. Bosa je bila španjolski kraljevski grad,a danas je poznata po tradiciji izrade filigranskog zlatnog nakita i izradi čipke. Šetnja labirintom uličica starog grada do katedrale, aragonskog tornja i glavne ulice Corso Vittorio Emanuele II pune aristokratskih palača i zlatarnica. Vožnja kroz šume hrasta plutnjaka u unutrašnjosti. Od pluta se na Sardiniji proizvode tradicionalni proizvodi poput posuda i kuhinjskog pribora, kao i brojnih suvenira. U unutrašnjosti ćemo vidjeti  megalitske pretpovijesne strukture, zvane Nuraghe. Oko 300 ovakvih pretpovijesnih spomenika nalazi se na sjeverozapadu Sardinije, često u obliku gigantskih grobnica, kamenih krugova i žrtvenih oltara. Dolazak u luku Olbia. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Na brodu je restoran i bar.  Noćenje u kabinama na brodu.

8. DAN                 Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u luci Livorno. Nastavak putovanja uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este i katedralu sv. Juraja. Kraće slobodno vrijeme za  još malo uživanja u tipičnom  ugođaju Italije. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

REDOVNA CIJENA: 989 € 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja

prijevoz putničkim brodom na liniji Savonna - Bastia sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom

prijevoz putničkim brodom na liniji Olbia – Livorno sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom

1 noćenje s polupansionom (doručak i večera)sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3 * na području Ile Rousse/Calvi

1 noćenje s polupansionom (doručak i večera)sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3 * u Ajacciu

1 noćenje s polupansionom (doručak i večera)sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* na području Costa Smeralde/Cannigione di Arzachena

2 noćenja s polupansionom (doručak i večera) sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu  3/4* na području Alghera

turističkog voditelja tijekom putovanja  

sve razglede i izlete prema programu

jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 290 EUR

Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 40 EUR

Boravišnu pristojbu  koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji  (2 – 4 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)

gradske vodiče

Ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (informacije o cijenama ulaznica u završnom pismu)

Putno osiguranje

Trokrevetne sobe/kabine:

Rezervacija trokrevetnih soba/kabina na ovom programa nije moguća.

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, mjesto rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

  • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 15 €
  • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 15 €
  • bilo koje drugo sjedalo po odabiru 7 €
  • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike na kopnu i moru  kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. Kategorizacija hotela je prema lokalnim  propisima u Italiji i Francuskoj i može se razlikovati od kategorizacije hotela u Hrvatskoj

Opći uvjeti organizatora

M