Jadrotours

JEZERO BALATON-BUDIMPEŠTA-PEČUH -VILLANY

Polasci: 12.9.-15.9.24.

1. dan:   Istra/Vrata Jadrana – TIHANY - BUDIMPEŠTA                                            

Polazak iz Pule u 4,00h, iz Pazina u 4,40h te sa Vrata Jadrana JUG u 5,50h. Udobna vožnja kroz Gorski Kotar i dalje u pravcu Čakovca i graničnog prijelaza Goričan uz zaustavljanja po potrebi. Vožnja kroz Mađarsku u smjeru Balatona i najljepšeg mjesta na jezeru Balaton – Tihany. Tihany je slikovito mjesto na poluotoku s benediktinskim samostanom privlači brojne posjetitelje, a s promenade uz samostan pruža se prekrasni pogled na jezero. Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu Balatona ili ručak a po želji možete se i okupati. Područje Balatona povoljno je za uzgoj vinove loze te stoga, okupljanje u dogovoreno vrijeme i odlazak u organizirani posjet jednoj maloj obiteljskoj vinariji na degustaciju vina.

Nakon degustacije, nastavak vožnje prema Budimpešti. Po dolasku u Budimpeštu slijedi smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan:      BUDIMPEŠTA                                            

Doručak.  Slijedi panoramski i pješački razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: brdo Gellert s utvrdom Cittadella, Trg heroja, Andrassy aveniju ispunjenu neo-renesansnim vilama i kućama, zgradu Mađarske nacionalne opere, baziliku sv. Stjepana, neogotičku zgradu mađarskog Parlamenta, poznate dunavske mostove, Budimski dvorac, gradsku uspinjaču, crkvu Matije Korvina, slastičarnicu Ruzwurm, jednu od najstarijih u gradu, Ribarsku utvrdu…

Nakon razgleda odlazak do obale Dunava i jednosatna plovidba po Dunavu uz našeg vodiča. Ostatak popodneva slobodno za ručak i istraživanje grada.

U večernjim satima okupljanje i odlazak na organiziranu večeru u lokalnoj čardi. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan:   BUDIMPEŠTA – PEČUH

Doručak. Odlazak do Trga heroja. Slobodno vrijeme za posjet ZOO ili šetnja uz dvorac. Okupljanje u dogovoreno vrijeme i polazak prema Pečuhu. Dolazak u Pečuh te odlazak u šetnju gradom: katedrala, župna crkva, džamija, kazalište. Sam grad nije velik ali jako interesantan a 2010.g. proglašen je i svjetskim gardom kulture. Po želji grupe (uz doplatu od oko 4€) može se posjetiti Cella Sepritora posjetiteljski centar koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Ovdje možete vidjeti ostatke rimskog grada sačuvanog ispod grada Pečuha. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan:    PEČUH – VILLANY – Vrata Jadrana / Istra                                         

Doručak. Kraće slobodno vrijeme u gradu te odlazak do mjesta Villany. Ovo mjesto je u potpunosti posvećeno vinu. Uz priču o razvoju vina ove regije svakako ćemo posjetii i jedan od poznatijih i visnkih podruma. Nakon degustacije slijedi astavak vožnje i ulazak u Hrvatsku. Posjećujemo etno selo Karanac te uz obilazak „ulice zaboravljenog vremena” imati ćemo jedan pravi kasniji tradicionalni baranjski ručak. Nakon ručka polazak prema kući. Dolazak kući u kasnim večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI: 430€

U cijenu je uključeno:

* prijevoz udobnim turističkim autobusom;

* smještaj u hotelu 3* u Budimpešti , 2 noćenja (1x polupansion i 1x noćenje s doručkom)

* smještaj u hotelu 3* u Pečuhu, 1 x polupansion

* 2 x vođena degustacija vina

* 1 x večera u čardi

* lokalni vodiči za razgled Budimpešte i Pečuha

* jednosatna plovidba Dunavom

* ručak u Baranjskoj kući

* voditelj putovanja, organizacija putovanja, polica jamčevnog osiguranja,pdv.

 

U cijenu nije uključeno: sve što nije navedeno pod cijena uključuje, piće za vrijeme obroka (ako nije drugačije navedeno), troškovi osobne prirode!

Doplate: jednokrevetna soba: 105,00€

Preporučujemo izradu police osiguranja od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje. Cijena iznosi 10,00€ po osobi. Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Uplata se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog nastalih troškova. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja gdje, sa dokazom bolesti, osiguranje Vam vraća 90% od ukupne cijene aranžmana.

Napomena:

minimum prijavljenih: 40 osoba; u slučaju manjeg broja prijavljenih  agencija zadržava pravo povećati cijenu izleta ili otkazati polazak.

prijave za izlet moguće su najkasnije do 10 dana prije polaska, odnosno do popunjenja mjesta u autobusu.

raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave.

program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Obavezna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Valuta plaćanja u Mađarskoj: forinti HUF

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te potvrdom rezervacije svi prijavljeni su suglasni sa Općim uvjetima putovanja agencije organizatora izleta. polica jamčevine putovanja plaćeno je u Croatia Osiguranju.

datum izrade programa: 24.6.24

Opći uvjeti organizatora

C